Ferma Animalelor


Am revenit , ştii tu cum , perioada examenelor …Offf..

Aşadar iti povestesc aceasta poveste (povestesc poveste ..Alina cum scrii ??? ) Ok, de la inceput ..iti narez aceasta istorioară .

Cu doi ani in urma , in perioada verii cînd soarele iti coace creierul si preferi sa stai in casa la răcoare , m-am apucat sa citesc o carte , de fapt o cărticică ” Animal Farm ” , in română „Ferma Animalelor „.(Spune drept tu cind ai văzut „Ferma animalelor” te-ai gîndit la jocul de pe odnoklasnikii sau facebook 😉 ) Si cred ca astazi , mai mult ca oricînd aceasta carte e actuala ! E o distopie a regimului comunist pe vremea lui Stalin. Fiecare animal întruchipează un personaj sau o institutie politica :de exemplu cioara reprezintă biserica ortodoxa (Orwell , scriitor englez nascut in 1903 intelesese deja ce era in spatele bisericii ) . Nu vreau sa te plictisesc cu ideile mele , dacă crezi ca te poate interesa îţi las aici link-ul unde poti vedea filmul in româna . Merită.

„Ce se petrecuse cu feţele porcilor nu mai era de-acum o dilemă. Fiinţele de afară priviră de la porc la om şi de la om la porc şi din nou de la porc la om: deja era imposibil să mai spui care era care.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s