Fizionomie monotona


“Cand a sa shiu mai marisoara oleaca , vreu sa-ni maresc cupa sutienului „

Ma gandeam eu Imaginecu vre-o 6 ani in urma . In 6 ani , femeile isi refac nu numai sanii . Sani , cur , obraji , ochi , nas, par , dinti , urechi …tot se umple cu aceasi substanta magica care transforma o femeie de 50 de ani ori intr-o fata mare , ori intr-o sperietoare . Deseori nu se intelege unde-i fata si unde-i ….fundul . Ca-i moale si umflat peste tot .

Mie imi plac ridurile . Admir  femeile cu riduri , femeile care poarta aceste semne ale timpului ca adevarate regine fara timp . Ridurile apar usor ca valurile marii , ca desenele lineare pe pe pamintul arat .Ele  demostreaza ca o femeie a trait si a suferit a plins si a ris. Ce e mai frumos decat sa citesti trecutul si prezentul unei femei analizandu-i   “talpile de gaina “ de pe chip . Fiecare linie desenata vrea sa prinda voce , sa spuna povestea chipului de femeie .

Dar astazi , mai mult ca ieri cind dansam desculti prin ploaie , astazi femeia are nevoie de atentie . Nu vrea sa treaca neobservata , nu vrea sa se simta batrina  . Ea are inca multe de dat …pacat ca da din buzunar si nu din suflet.

Merge la chirurg si ii spune oleaca speriata cu vocea tremurand : umflati-ma de botox  aici , aici si aici un pic.  Iese de-acolo mai tanara si mai frumoasa . Dar nu mai este ea . E una  ca toate cele ca tine. Povestea ei nu o mai poate citi nimeni .E unica ca toate celelalte . A fost punsa de acul magic care elimina ridurile si cu ele  idenititatea .

Femeile astea intinerite , papusi de plastic ,sint ca orasele industrializate : toate au acelasi tip de cladiri , de blocuri, de strazi . Nu-i nici un element care face diferenta dintre un oras si un altul . Sint toate la fel ..Toate monotone si absente .

Si-apoi , ce fel de mare fara valuri ?

Reclame

4 comentarii

  1. In opinia mea multe femei suferă de perfecțiune privesc mai mult la conținut decât la calitate si de aceea încearcă prin orice metode de a obține visul neîmplinit––de a fi frumoasa.Personal sunt de acord cu tine accept femeile cu riduri de CALITATE.

    1. Da …Si nu stiu daca problema se manifesta atunci cand o femeie se simte urata si batrina sau atunci cind acest fenomen devine o moda …Multe femei apeleaza la chirurgie pentru ca e la moda sa fii cu obrajii umflati si cu buzele mari … Cu siguranta femeia frumoasa e cea naturala , care are grija de corpul ei , cea care imbatrineste frumos ..sau cum ati spus ..care are riduri de Calitate 🙂

  2. imi place tema….de multe ori ma uit la bunica mea si nustiu,dar imi pare atit de frumoasa,atit de gingasa;ridurile pe fata ei arata foarte bine,este mai frumoasa ca femeile acestea care isi fac fel de fel de nebunii chirurgicale….mai bine pur si simplu ar avea grija de ele…sa se spele pe fata si sa se dea cu crema si o sa arate mult mai bine

    1. 🙂 Bunicile au un farmec al lor …par carunt si riduri , ochi blanzi …Si cu siguranta au pastrat frumusetea lor naturala . Criza asta de identitate naste din faptul ca acum , ca sa te simti bine tre sa fii frumoasa ..Cea mai mare greseala si prostie …O femeie se poate simti minunat si poate fi mandra de ridurile ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s